Järvenpään Wiener Paakari Oy perustettiin vuonna 1984, perustajina olivat Kaj ja Marjatta Gilan. Wiener Paakari on toiminut koko historiansa ajan Järvenpään Terholassa Vanhalla Yhdystiellä. Yritys muutti 90-luvulle tultaessa nykyisiin toimitiloihinsa.
Vuonna 1996 yritys valittiin Suomen Yrittäjien toimesta Järvenpään vuoden yritykseksi. 2000-luvulla Paakarin toiminta laajeni kattamaan kaikki pitopalvelun osa-alueet oman lounaskeittiönsä perustamisen myötä. Lounas Paakari ei vaan tee herkullisia tarjoiluja pitopalveluihin, vaan myös valmistaa kotilounasta päivittäin n. 100 hengelle.
Vuonna 2004 Wiener Paakari laajensi toimintaansa pääkaupunkiin yritysoston kautta, ostamalla Helsingin Sörnäisissä Työpajankadulla toimivan Konditoria Messin.
Yhteistyö Keravalla sijaitsevan perinteisen Keski-Uusimaalaisen leipomon Uudenmaan Herkun kanssa aloitettiin 2009. Herkku leipoo nykyään meidän leivät ja osan leivonnaisista ja me taas toimitamme heille heidän tarvitsemansa täytekakut. Yhteistyö on ollut hedelmällistä kummallekin pienelle paikalliselle leipomolle ja poikinut uusia markkinoita laajemman tuotevalikoiman ja erikoisosaamisen vahvistumisen kautta.
Noin 30 vuotta sitten, vuonna 1984 vanhempani Kaj ja Marjatta Gilan perustivat Järvenpäässä leipomon nimeltä Järvenpään Kakkutalo Gilan. Kaj työskenteli aikaisemmin Stella-nimisessä leipomossa Helsingissä ja Marjatta puolestaan Erosen leipomolla Järvenpäässä.
Heti aluksi kävi selväksi, että järvenpääläisten ykkösherkku oli berliininmunkki, joita menikin paljon mm. Annelin Herkku -nimisestä ruokamarketista Mannilantieltä. Munkkien myyntiin vaikutti varmaan kaupan sijainti keskustan Yhteiskoulun läheisyydessä. Perinteisiä hillomunkkeja ja berliininmunkkeja ostettiin kaupasta eniten.
Tuoreet leipurit päättivät kokeilla Kain entisestä työpaikasta tuttua, Helsingissä suosittua tuotetta eli pitkää munkkia. Pitkä munkki oli munkkitaikinasta pitkän malliseksi rullattu munkki, johon tuli väliin kermaa ja päälle tomusokeria. Tämä ei tuntunut maistuvan vaativille järvenpääläisille koululaisille, vaan menekki jäi vaisuksi. Niinpä Kaj kokeili yhdistää kaksi tuotetta, Järvenpäässä suositun berliininmunkin ja Helsingissä suositun pitkän munkin. Näin syntyi Järvenpääläinen Herkkumunkki; vaaleanpunaisella sokeribomadalla kuorrutettu, vadelmahillolla ja kreemillä täytetty leivonnainen. Tuote otettiin heti lämpimästi vastaan ja sitä saikin tehdä niin paljon kuin pieni leipomo vaan pystyi tekemään. Itse aikoinani keskustan yhteiskoulua käydessäni, törmäsin usein tilanteeseen, ettei herkkumunkkeja enää ollut jäljellä – kyllä silloin harmitti ja taisi mennä koko loppupäivä pilalle…
Herkkumunkkeja tehdään vieläkin. Tuotetta on kehitelty hieman vuosikymmenien saatossa. Tänään munkki on SuperHerkkuMunkki ja tehdään seuraavasti; voipullasta rullataan pitkä munkki, väliin pursotetaan vadelmahillo ja kreemi, päälle laitetaan vaaleanpunainen sokeribomadakuorrutus ja tummasuklaaraidoitus. Hinta leipomonmyymälässämme Järvenpään Terholassa 2,50 euroa kappale.
Site Powered by SA Partners